close
متخصص ارتودنسی
خواص تمبر هندی

امروز پنجشنبه 27 دی 1397 ميباشد.

انجمن تفریحی




خواص تمبر هندی


موضوع : خواص میوه و سبزی ها

خواص تمبر هندی

خواص تمبر هندی


حتما شما هم وقتی برای خرید به میوه‌ فروشی ‌ها و یا سوپرهای بزرگ میوه می ‌روید، بالای قفسه میوه‌ ها جعبه‌ هایی قرمز رنگ را دیده‌ اید كه تمبرهندی ‌های خشك شده اما در همان شكل و شمایل طبیعی بسته‌ بندی شده ‌اند و در دو نوع ترش و شیرین عرضه می ‌شوند. این نوع بسته بندی تمبرها خیلی ‌وقت است كه به كشورمان آمده‌ اند. پیش از این، آن ها را فقط در بسته ‌‌های كوچك ‌تر و به قول معروف تمبرهندی‌ های گوشتی كه البته نمك هم به‌ عنوان افزودنی به آن ها اضافه می‌ شد، می ‌دیدیم. در حالی كه امروزه محتویات بسته ‌های قرمز رنگ جای انواع قدیمی را گرفته ‌اند و به دلیل طعم خوشایند شان بسیاری از ما، آن ها را نه فقط به تنهایی و به عنوان یك میان وعده بلكه در طبخ غذاهای مان نیز به كار می ‌بریم.



اما بیایید با خواص این میوه و نحوه ی مصرف بهتر آن، بیشتر آشنا شویم. دكتر محمد حسین صالحی سورمقی، استاد دانشكده داروسازی دانشگاه تهران و متخصص در زمینه گیاهان دارویی درباره ویژگی‌ های این میوه به نكات جالبی اشاره كرده‌ اند كه مطالعه ‌شان خالی از لطف نیست.

قبل از هر چیز باید بگوییم كه درخت تمبر هندی بسیار آهسته رشد می‌ كند و عمری طولانی دارد. دكتر صالحی در مورد ویژگی ‌های این گیاه می‌ گوید: "تمبرهندی درختی است مرتفع و بلند كه ابتدا در هندوستان و آفریقای شمالی رویش داشته است ولی امروزه به علت موارد استفاده‌ فراوان در اكثر مناطق گرم نیز كشت می ‌شود.

این درخت از خانواده‌ نخودها و شبیه باقلا به شكل غلاف و نیام بوده و با كمی خمیدگی همراه است. این غلاف ‌ها 10 سانتی ‌متر طول داشته و در هر یك از آن ها بین 3 تا 10 دانه قرار دارد كه البته خوردن گوشت اطراف این دانه‌ ها برای ما لذت بخش است؛ به این ترتیب كه ابتدا پوست آن را كنده و محتویات نرم دور دانه‌ ها خورده می ‌شود. شاید باور نكنید اما در ایران، این درخت در استان‌ های هرمزگان و سیستان و بلوچستان پرورش می ‌یابد. همان طور كه گفتیم، آب و هوای مناسب كشت تمبرهندی اقلیم گرم و مرطوب است و در مناطقی كه دارای این آب و هوا باشند، تمبرهندی را می‌ توان، به راحتی پرورش داد."
چه خواصی دارد؟
تمبر هندی

دكتر صالحی درباره خواص این میوه می ‌گوید: "مهم ‌ترین مواد شناخته‌ شده موجود در تمبرهندی تركیبات اسیدی از جمله اسید سیتریك، مالیك و تارتاریك و مواد معدنی نظیر پتاسیم و كمی پكتین است. در پوست درخت تمبرهندی نیز مقداری تانن وجود دارد و سرشاخه ‌های جوان و سبز این درخت دارای مقادیر زیادی ویتامین‌ های گروه B است."

این متخصص در ادامه می ‌افزاید: "از قدیم معتقد بودند كه تمبرهندی مثل یك ‌ملین و مسهل عمل می ‌كند اما تحقیقات سال‌ های اخیر اثرات دیگری را برای آن به اثبات رسانده اند از جمله این كه خاصیت ضددرد، ضدباكتریایی و ضدویروسی داشته و برای از بین بردن انگل ‌ها و كرم‌ های بدن توصیه می ‌شود. علاوه بر تمامی خواص یاد شده، این میوه یك اشتها‌آور بوده و منبعی از آنتی ‌اكسیدان ‌ها نیز به حساب می ‌آید. ایشان در ادامه اضافه می‌ كند كه خوردنش به همراه غذا به هضم آن كمك می ‌كند. به علاوه مصرفش برای كاهش تهوع كمك ‌كننده بوده بنابراین اضافه كردن آن به غذا به خصوص در وعده غذایی افرادی كه مشكل گوارشی دارند، توصیه می ‌شود."

پیش از این گفتیم كه تمبرهندی آنتی اكسیدان دارد. دكتر صالحی در این باره می ‌گوید، این میوه حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای كاروتن، ویتامینC و برخی فلاونوئیدها است. به طوری كه می ‌تواند جایگزین خوبی برای ویتامینC در افرادی باشد كه دچار كمبود این ویتامین هستند اما فراموش نكنید كه خشك شده ی این میوه دارای مقادیر كمتری از این ماده مغذی است.

اگر زیاد سرما می‌ خورید، می‌ توانید برای كاهش دفعات بیماری و بهبودی سریع ‌تر، در میان وعده‌ های تان تمبرهندی میل كنید. در ضمن، اگر دچار گلودرد شده ‌اید، می‌ توانید تمبرهندی را در آب حل كرده و قرقره كنید تا درد گلوی تان به سرعت بهبود یابد.

این متخصص اضافه می ‌كند كه بسیاری از اختلالات گوارشی از جمله اختلالات صفراوی با مصرف تمبرهندی برطرف می ‌شود و افرادی كه كلسترول خون ‌شان بالا است، می ‌توانند برای كاهش چربی خون شان تمبرهندی بخورند. بنابراین، برای داشتن قلب سالم عادت به خوردن تمبر هندی ‌های خشك شده به دلیل نداشتن حتی مقدار جزیی نمك، به افراد مستعد به خصوص میانسالان پیشنهاد می‌ شود.
تمبرهندی؛ مستقیم یا غیرمستقیم؟
تمبر هندی

شما دوست دارید تمبر هندی را چطور میل كنید؟ دكتر صالحی می ‌گوید: "تمبرهندی را می ‌توان به دو طریق مصرف كرد. در واقع نحوه استفاده از آن به طور مستقیم و غیرمستقیم است.

بعضی از افراد كه خوراكی ‌های ترش را بیشتر می‌ پسندند، آن را به طور مستقیم مصرف می‌ كنند اما می ‌توان به عنوان طعم‌ دهنده و ترش ‌كننده در بسیاری از غذاها هم از آن استفاده كرد. به این منظور باید تمبرهندی را در آب خیسانده و سپس آن را صاف كرد و پس از جدا كردن هسته، آن را خورد." یادتان نرود كه می ‌توان فیبرها و آوند های چوبی كه در قسمت خوراكی این میوه دیده می ‌شوند را جدا كرد اما در صورت مصرف،‌ مشكلی برای فرد به وجود نخواهد آمد.

همان ‌طور كه می ‌دانید هر ماده غذایی می ‌تواند در مراحل مختلف اعم از جمع ‌آوری، تهیه و بسته ‌بندی آلوده شود اما از آن جا كه این میوه خود یك ضد میكروب است احتمال آلودگی در آن بسیار پایین است بنابراین با خیالی راحت آن را وارد میان وعده‌های روزانه ‌تان كنید

سلامت ایران



بازديد : 175
نويسنده:







چهار شنبه 22 / 09 / 1391 ساعت:
مطالب تصادفي
مطالب پربازديد
بخش نظرات اين مطلب

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتیرفرش کد امنیتی

اطلاعات کاربري


    عضو شويد

    نام کاربری :
    رمز عبور :

    فراموشي رمز عبور؟

آخرين مطالب انجمن

2214 180 764 199 470 1,375 11,898 11,898 1,580,500